dinsdag 4 oktober 2011

Armoede in Amerika neemt toe; mensen leven in tentenkampen

Het is algemeen bekend dat het slecht gaat met de economie. De gemiddelde Nederlander klaagt wel maar kan nog steeds zijn wekelijkse boodschappen doen en veel mensen zijn ook gewoon op vakantie geweest afgelopen zomer. Maar voor steeds meer mensen wordt het moeilijker om aan hun betalingsverplichtingen te voldoen. De hypotheekrentes stijgen, de boodschappen worden duurder  en over de prijs van een liter benzine zullen we het maar niet hebben. Ook de premies voor zorgverzekering  rijzen de pan uit maar ons inkomen blijft gelijk. Al met al wordt het steeds lastiger om met hetzelfde loon rond te komen.
In Amerika is het nog erger gesteld. Maar liefst 9,6% van de bevolking is werkloos. 44 miljoen Amerikanen leven onder de armoedegrens, 35% daarvan zijn kinderen. Cijfers om van te schrikken want meestal is Amerika een voorloper voor de rest van de westerse economie.
Duizenden Amerikanen leven in tentenkampen omdat ze hun huis niet meer kunnen betalen. In sommige tentenkampen melden zich per week wel 50 nieuwe mensen. Onderstaande video’s geven een goed beeld van het leven in een tentenkamp. De reguliere media laat weinig zien van de erbarmelijke toestanden. Maar hoe lang is het nog te verbergen hoe het werkelijk staat met de economie. Hoe ver moet het komen? En is dit wat ons ook boven het hoofd hangt?
En wij maar klagen over de douches op de camping...
Is er nog hoop? Jawel, in de vorm van N.E.S.A.R.A.; een plan om de economie in korte tijd te herstellen door o.a. kwijtschelding van creditcard- en hypotheekschulden en het creĆ«ren van een nieuw muntstelsel op basis van edelmetalen (iemand opgevallen dat de prijs van goud enorm is gestegen het afgelopen jaar?). Het klinkt ongelooflijk maar dit plan blijkt al sinds 2000 klaar te liggen. Misschien is het nu een geschikte tijd om het ook daadwerkelijk uit te gaan voeren. Meer informatie over nesara is te vinden op http://www.nesara.nl/ of via elke willekeurige zoekmachine.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten