dinsdag 11 oktober 2011

Occupy Wall Street protesten verspreiden zich wereldwijd

“Wij zijn degenen op wie we hebben gewacht” is slechts een van de vele kreten waarmee men op Wall Street protesteert. Hoewel de reguliere media het zo veel mogelijk probeert te verbergen is er in de Verenigde Staten een grote opstand gaande. Inmiddels wordt er namelijk niet alleen op Wall Street maar overal in het land geprotesteerd tegen de manier waarop het financiële systeem werkt (of juist niet werkt). En de omvang van deze protesten is veel groter de media ons doet geloven. Inmiddels is wat slechts een aantal weken geleden is begonnen als de Occupy Wall St beweging nu uitgegroeid tot een organisatie die niet alleen in de USA maar wereldwijd oproept tot het vreedzaam protesteren voor verandering. Op de website www.occupytogether.org kun je zien waar overal geprotesteerd wordt.


De grote massa heeft nu (eindelijk) door dat het land bestuurd wordt door een handjevol mensen die de volledige macht in handen heeft. Daarom noemen de mensen die meedoen aan de Occupy protesten  zich: we the 99%. Larken Rose heeft eenvoudig en humoristisch in beeld gebracht hoe het kan dat die ene procent (of nog minder) de macht heeft over de rest van de bevolking in zijn video The Tiny Dot.


7 opmerkingen:

  1. In italie noemen ze dat maffia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. in amerika noemen ze dat zakenmensen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. in nederland willen de zakenmensen en politici graag amerikaans zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. power to the people

    if you are not part of the solution you are part of the problem.
    hebberigheid oneerlijkheid decadentie sex met kinderen sex met dieren zelf verrijking onderdrukking recht van vrije meningsuiting voor rijken niet voor armen vriendjes politiek met dictators zoals china amerika rusland.
    slaven arbeid door chinesen ingesteld door het rijken westen.
    De lijst is te lang van de misdaden tegen de mensheid en als je het niet met ze eens bent dan ben je een terrorist.
    Het is tijd voor justice

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hitler noemden de joden ook terroristen

    BeantwoordenVerwijderen
  6. als ik terror zie ook nu tijdens occupy wallstreet dan kan je in de filmpjes zien waar de echte terroristen zitten die werken namelijk bij de politie die terroriseren de hele bevolking en ze hebben er zin in om te slaan hoe ziek hoe misselijk makend hoe kan je met jezelf leven hoe ga je later uitleggen dat je het niet wist als het zo duidelijk is.
    We wisten het niet kennen we al uit de tweede wereld oorlog die gaat nu niet meer op we hebben internet dus we wisten het niet is we hebben onze ogen gesloten want ik moet mijn hypotheek betalen.
    Oom agent wees niet bang je bent ook een burger en je hebt het recht om te kiezen kies voor wat juist is niet voor wat je hypotheek betaald

    BeantwoordenVerwijderen