donderdag 14 juli 2011

Elementalen, ongeziene krachten van de natuur


Oude natuurvolken zoals de Kelten, Indianen, Sjamanen hadden eerbied en respect voor de Aarde en  haar mysterieuze krachten. Zij maakten bewust contact met het ongeziene en leefden met de natuur in plaats van haar zo te manipuleren om beter aan hun eigen wensen te voldoen zoals wij dat tegenwoordig massaal doen. Zij wisten instinctief dat er veel meer was tussen hemel en aarde. De kennis die ze daar over hadden werd door middel van verhalen doorgegeven. Later werd een poging gedaan om het op schrift te stellen maar het meeste ‘bewijsmateriaal’ is vernietigd of anderszins verloren gegaan. Deze oude volken kenden ook een verbinding met het sterrenvolk. Zij noemden het goden die vanuit de hemel afdaalden naar de Aarde in een koets van licht (ruimteschip?). De serie Ancient Aliens van History Channel heeft dit heel mooi in beeld gebracht.
In de moderne maatschappij zijn we vergeten hoe we met de Aarde om moeten gaan. We nemen van de Aarde zonder er iets voor terug te doen. In ruil geven we slechts afval en chemische verontreiniging terug zonder daar bij stil te staan. We zijn onwetend van de mysterieuze krachten van de Aarde en het ongeziene.  We klagen maar al te graag over het weer. Het is te warm, te koud, te droog of te nat. Er is teveel onkruid, te veel beestjes enz. We hebben te weinig respect voor de natuur en weinig waardering voor haar schoonheid die overal aanwezig is. Kijk eens om je heen en merk op hoe mooi onze Aarde is. Kijk naar de bloemen en luister naar de vogels. Zie hoe een kaal weiland in een week tijd kan veranderen in een bloemenzee. Een ander aspect waar de oude natuurvolken rekening mee hielden waren de energieën van de Aarde. Over de hele aarde lopen lijnen van energie, ook wel leylijnen genoemd. Op de plaatsen waar deze lijnen kruisen staan vaak belangrijke bouwwerken zoals kerken, hunebedden of een van de bekendste stenencirkels: Stone Henge. Hoe hebben onze voorouders deze energie gemeten, of konden ze het zien, of voelen? Hoe gebruikten ze deze energie? Tegenwoordig is slechts een enkeling op de hoogte van deze lijnen en wat ze voor ons zouden kunnen betekenen.
Maar er zijn nog veel meer onzichtbare energieën aan het werk. De laatste tijd zijn de Elementalen op mijn pad gekomen. Soms kom ik een bepaalde soort informatie op verschillende plekken tegen en dan weet ik dat ik er iets mee ‘moet’. En dus heb ik geleerd over de Elementalen. Dit zijn de krachten van de natuur. Ze zijn onder te verdelen in de Elementen: Aarde, Water, Lucht, Vuur en Ether. Elementalen kun je zien als de ‘geest’ van het land, het water of de aarde. In het luchtruim heb je bijvoorbeeld de Sylfiden/Sylfen. Deze kunnen zich vertonen als wolkachtige slierten en laten zich steeds vaker zien. Er wordt gedacht dat ze het luchtruim reinigen van vervuiling.

En dan heb je natuurlijk nog de bekende elfen en kabouters. Vroeger hadden deze wezens een belangrijke functie. Ze werden erkend als echte wezens en ze kwamen in veel geloven en gebruiken voor. Het schijnt dat ze nog steeds overal aanwezig zijn maar net als gidsen en engelen niet voor iedereen zichtbaar. Ik heb ze persoonlijk nog nooit gezien en heb tot voor kort heb ik ook alleen gedacht dat ze in sprookjes voorkwamen maar met wat ik de laatste tijd allemaal heb gehoord, gezien en heb ervaren… volgens mij is niets onmogelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten