donderdag 31 maart 2011

Op naar de Golden Days

We leven in een bijzondere tijd. Een tijd waarin steeds meer mensen zich bewust worden van de toestand in de wereld. De puinhoop die we van onze planeet hebben gemaakt en waarom we steeds maar bezig zijn met materiële zaken. Het lijkt alsof er een revolutie op het gebied van bewustwording gaande is. En dat zie je op veel plaatsen terug.

Veel mensen winkelen steeds bewuster. Ze letten op of producten goed voor het milieu zijn, of het diervriendelijk vervaardigd is en er is steeds meer vraag naar biologische producten. De biologische boerderij doet goede zaken. Gelukkig maar! Want het is ook nodig. De Aarde is een grote vuilnisbelt aan het worden en haar bewoners hebben het drukker met geld verdienen om meer spullen te kopen dan om de rotzooi op te ruimen die ze maken.

Ook wordt de groep mensen met een spirituele interesse steeds groter. Zou er meer zijn tussen hemel en aarde? Mediums en paragnosten hebben het druk. Ook in de media hebben ze een mooi plekje veroverd. Derek Ogilvie is in Nederland zo ongeveer populairder dan in zijn eigen land. We kijken nergens meer raar van op.

Door verschillende oude volkeren zoals de Indianen en de Maya’s wordt al lange tijd gesproken over een nieuwe tijd. The Golden Age. Een gouden tijdperk waarin liefde voorop zal staan en er voor iedereen overvloed zal zijn. Een tijd waarin we het een stuk beter zullen krijgen in vergelijking met nu; The Dark Age, het donkere tijdperk. Een tijd waarin we bovendien onze broeders vanuit de sterren (weer) zullen ontmoeten; de komst van buitenaardsen. Het klinkt misschien ongeloofwaardig maar deze boodschap wordt ook vandaag de dag op veel manieren verkondigd, en niet alleen door sjamanen.

Wie een willekeurige radiozender opzet zal binnen mum van tijd een liedje met een boodschap horen.

De nieuwe single van Blof; Beter, die op dit moment heel goed doet kan goed worden opgevat als een verwijzing naar betere tijden:

Het wordt beter
Met elkaar wordt het beter
En we weten dat morgen vlakbij is
En zo weer voorbij is
We zijn groter
Bij elkaar zijn we groter
Dus we proosten op dagen
Vol zonlicht dat ieder gewicht dragen kan

Katy Perry verpakt haar boodschap iets subtieler en zingt in haar single Firework over de vonk die in ons allemaal huist en die alleen maar aangestoken hoeft te worden.

Do you know that there's still a chance for you
Cause there's a spark in you
You just gotta ignite the light
And let it shine
Just own the night
Like the Fourth of July
Cause baby you're a firework

Katie zingt ook: After a hurricane comes a rainbow.
Na de storm zal er een regenboog verschijnen. Ook dit wordt door de oude volkeren voorspeld. De nieuwe tijd wordt vooraf gegaan door ‘storm’. Dit kan worden geïnterpreteerd als een  letterlijke storm maar het kan ook een storm van het bewustzijn aanduiden. 

Michael Jackson heeft ook heel wat boodschappen achter gelaten waaronder bijvoorbeeld Heal the World,

Heal the world
make it a better place,
for you and for me
and the entire human race...

Van Robby Williams is al jaren bekend dat hij gelooft in ufo’s en buitenaards leven, dat steekt hij niet onder stoelen of banken. In de single The Flood van Take That zou het kunnen dat daarnaar verwezen wordt:  
here we come now, on a dark star…
….
we will meet you, where the lights are
the defenders of the faith we are. 

Zou muziek een manier zijn om ons voor te bereiden op neen andere tijd?

Nick en Simon denken het wel. In hun single Nieuwe Dag zingen zij:

Zie hoe alles anders lijkt
Als jij met andere ogen kijkt
Een nieuwe dag is nabij
Morgen zal het anders zijn
Als jij je vleugels nu eindelijk spreidt
Een nieuwe dag is nabij
Niets zal meer hetzelfde zijn
Want er nadert een andere tijd

Als het inderdaad gebeurt dan zal het niet lang meer duren. De hele wereld staat op zijn kop. Natuurrampen zijn dagelijks nieuws. In het middenoosten woedt een storm op het gebied van politiek. Laten we hopen dat de voorspellingen uitkomen en dat het resultaat het gouden tijdperk zal zijn.

En daar zijn dan ook wel weer liedjes over:
When the light slowly turns out
We're still walking on nine clouds
Feet off the ground, heading for sky's
Ready to take me way up high
I fell into the groove of a brand new day
Who doesn't wanna go to where the bubbles play
Oh oh these are the golden days

Geen opmerkingen:

Een reactie posten