maandag 20 februari 2012

Must-see! 12-jarig houdt toespraak voor VN.


Dit meisje hield in 1992 een ongelooflijk dappere toespraak tegenover de UN. Het is al een tijd geleden maar haar woorden zijn nog even waar als toen. 

Zij geeft aan dat zij namens haar generatie en toekomstige generaties spreekt. Zij geeft aan dat het nodig is dat er zaken gaan veranderen, er zijn teveel kinderen die honger hebben, ze durft amper te ademen omdat er allerlei chemicaliën in de lucht zitten, ze durft niet te zonnebaden vanwege de gaten in onze ozonlaag.

Wij leven in een wegwerp economie, we kopen en we gooien het weer weg, we kopen nieuwe spullen en gooien ook die weer weg en toch zijn we bang om te delen en om een deel van onze rijkdom af te staan aan onze medemens die niets heeft.

Zij vertelt over een gesprek wat ze had met een kind in Brazilië, een kind van de straat wat niets heeft en het volgende zegt: "Als ik rijk was dan zou ik al mijn geld spenderen aan eten, kleren, onderdak, medicijnen, liefde en affectie voor deze kinderen." Als een kind wat niets heeft zijn rijkdom wil delen met zijn kameraden, waarom kunnen wij dat dan niet? 

Zij zegt: "Ik ben slechts een kind maar zelfs ik weet dat als het geld wat nu wordt uitgegeven aan oorlog, zou worden uitgegeven aan het oplossen van armoede, wat een prachtige wereld zou dit dan zijn! 

Jullie leren ons op school al dat we ons moeten gedragen, dat we anderen moeten respecteren, dat we anderen geen pijn mogen doen. Waarom doen jullie al deze dingen dan zelf? 

Wijze woorden voor een 12-jarige... ik ben er stil van. 



zondag 12 februari 2012

2012 tot dusver


We zijn inmiddels een paar weken op weg in het jaar 2012. Zou dit echt HET jaar worden? Hoewel volgens sommige mensen de werkelijke einddatum van de Mayakalender inmiddels is gepasseerd (28 oktober 2011) wordt er toch vooral toegeleefd naar 21 december 2012. 

Dat er zaken aan het veranderen zijn is hoe dan ook duidelijk. In deze eerste weken is er al veel gebeurd.

De financiële crisis
De financiële crisis is nog lang niet voorbij. Het is in feite veel ernstiger dan de media ons laat weten. Ik wil geen angst zaaien want ik geloof zelf dat deze crisis wellicht de weg vrijmaakt naar een nieuw en beter financieel systeem zoals bijvoorbeeld NESARA. Maar zoals dat meestal het geval is met radicale veranderingen zal eerst er eerst chaos moeten zijn voordat er dingen worden verbeterd.  

Aardbevingen
Er zijn dit jaar al verschillende aardbevingen geweest. De meeste halen de media niet. De enige die onlangs in het nieuws is geweest is die van de Filipijnen op 6 februari. Maar er zijn elke dag aardbevingen. Op deze site kun je zien waar er aardbevingen zijn (geweest) en hoe heftig ze zijn: http://earthquake.usgs.gov/

Vulkanen
Ook de vulkanen rommelen. Zo is er onlangs verhoogde activiteit geconstateerd bij een aantal vulkanen; o.a. in Alaska, Mount Cleveland. Maar ook in Duitsland is er begin januari verhoogde activiteit geconstateerd bij de Laacher See in het Eiffelgebergte. Lees hier meer over vulkanen. 

Vreemde geluiden
Een ander opvallend fenomeen is dat er wereldwijd hele vreemde geluiden worden waargenomen. Online wordt er druk gespeculeerd wat de oorzaak kan zijn van deze geluiden. Enkele theorieën zijn: de onrustige aarde die ‘gromt’, een soort energie wat veroorzaakt wordt door onweer o.i.d., ufo’s, treinen of elektriciteitsleidingen.



Bewustwording
De mooiste ontwikkeling vind ik toch wel een toename van het aantal mensen die zich ineens realiseren dat er iets aan  het veranderen is. Dat we meer moeten samenwerken in plaats van altijd voor ons eigen hachje te zorgen. Dat we best wat aardiger voor elkaar en voor het milieu mogen zijn. En dat is waar het om te doen is in 2012: samen op naar een betere toekomst.

Wees niet bang voor de verandering ook al is er eerst chaos. Uit chaos komen vaak de mooiste veranderingen voort. Focus je niet op angst of rampscenario’s maar focus je juist op wat je graag zou willen.